Vložene hruške

Morda vas zanima

- Oglas -

Če smo pridni poleti, lahko pozimi uživamo v kompotih, ki smo jih samo pripravili in to take, kot so nam najbolj všeč.

Sestavine

  • 1,5 kg srednje velikih hrušk viljamovk
  • 150 g sladkorja
  • Sok in lupinica ene neškropljene limone
  • 1 liter vode
  • Nekaj klinčkov
  • Cimetova skorjica

Postopek

1V vodo damo sladkor, limonino lupinico, klinčke in cimetovo skorjico. Zavremo in kuhamo nekaj minut. Odstranimo začimbe.

2Hruške tanko olupimo in jim odstranimo peščišča. Narežemo jih na četrtine. V sladko vodo damo še limonin sok in narezane hruške. Kuhamo pet minut, da hruške ostanejo še čvrste.

4Hruške preložimo v čiste kozarce, prelijemo jih s sirupom v katerem so se kuhale in dobro zapremo. Pokrijemo z odejo, da se počasi ohlajajo. Kozarci se morajo v tem postopku dobro zapreti, če pritisnemo na pokrov, mora ostari na mestu. Če se premika, pomeni, da se niso dobro zaprli, v tem primeru jih shranimo v hladilniku in čim prej pojemo.

Nasvet

5Cimetovo skorjico lahko zamenjamo z vanilijevim strokom ali pa z naribanim ingverjem. Oboje da hruškam svojstven okus.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -