Hrustljavo pecivo s hruškami

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlično hrustljavo pecivo s hruškami je predvsem sočen biskvit in dišeče, sladke hruške, ki se topijo v ustih. Posebnost testa je tudi v tem, da mu primešamo ovsene kosmiče ter sončnična in bučna semena, ki jih pred uporabo prepražimo v ponvi, da jim poudarimo aromo.

Sestavine za hrustljavo pecivo s hruškami

  • 3 čvrste, lepo zrele hruške
  • 2 jušni žlici limoninega soka
  • 200 g moke
  • 2 čajni žlici pecilnega praška
  • 170 g mehkega masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 1 čajna žlica vaniljeve arome
  • drobno naribana lupina ene limone
  • 70 g ovsenih kosmičev
  • 3 jušne žlice sončničnih semen
  • 1 čajna žlica polnovrednega trsnega sladkorja
  • olje

Postopek

1Hruške narežemo na štiri dele, jim odstranimo peške in vsako četrtino razrežemo na 3 do 4 rezine ter premažemo s polovico limoninega soka.

2Moko in pecilni prašek presejemo v veliko skledo, dodamo maslo, sladkor, jajca in vaniljevo aromo. Iz teh sestavin zmešamo gladko testo.

3Primešamo limonino lupino, ovsene kosmiče, sončnična in bučna semena, ,i smo jih prej prepražili v ponvi brez maščobe.

4Pripravljeno testo vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili in dno obložili s peki
papirjem, ter površino gladko poravnamo.

5Testo obložimo z rezinami hrušk, ki pa jih ne potiskamo v testo, ter posipamo s trsnim sladkorjem.

6Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 180° C od 35 do 40 minut, nakar pecivo ohlajamo 15 minut, ga narežemo na kose in do konca ohladimo na rešetki.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -