Kompot iz hokaido buče

Znam svetuje

V jesenskih mesecih, ko se listi barvajo v oranžno in rjavo, ni nič bolj tolažilnega kot topel in domač kompot. Tokrat vam predstavljam recept za kompot iz Hokaido buče, ki je zaradi svoje sladkobe in kremaste teksture popolna za ta namen. Ta recept je zelo preprost za pripravo, kljub temu pa boste dobili bogat, sladek in začinjen kompot, ki bo pogrel vaše srce in dušo.

Hokaido buča je znana po svoji močni oranžni barvi, sladkem okusu in visoki vsebnosti vitaminov. V tem receptu jo bomo skombinirali s sladkorjem, cimetom, nageljnovo in limono, da bomo dobili prijetno sladek in pikanten kompot. Kompot lahko postrežemo kot prilogo k glavnemu obroku ali kot sladico.

Sestavine za kompot iz hokaido buče

  • 1 srednje velika Hokaido buča
  • 1 skodelica sladkorja (po okusu lahko več ali manj)
  • 1 limona
  • 1 palčka cimeta
  • 3 nageljnove žbice
  • približno 1 liter vode (odvisno od velikosti buče in velikosti posode)

Postopek

1Hokaido bučo dobro operite in odstranite semena. Ni potrebno odstraniti lupine, ker je pri Hokaido buči užitna. Bučo narežite na kose približno 2-3 cm.

2V velikem loncu zavrite vodo, sladkor, cimetovo palčko in nageljnove žbice. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj na srednje močan.

3Dodajte narezano bučo in kuhajte na srednji vročini približno 20-30 minut, ali dokler buča ne postane mehka, vendar se ne razpade.

4Med kuhanjem buče, iztisnite sok ene limone in ga dodajte v lonec.

5Ko je buča kuhana, odstranite lonec s štedilnika in pustite, da se kompot ohladi.

6Postrezite ohlajeno. Ta kompot je odličen kot priloga ali kot sladica.

Nasvet

Sladkor in začimbe lahko prilagodite po okusu. Za slajši kompot dodajte več sladkorja, za bolj pikanten kompot dodajte več cimeta ali nageljnovih žbic.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite