Domača figova marmelada

Morda vas zanima

Ena izmed boljših marmelad je figova marmelada.

Sestavine

  • 1 kg zrelih in čvrstih fig
  • 50 dag sladkorja
  • 1 limona

Priprava

1Fige operemo pod tekočo vodo, jih olupimo in nato še razpolovimo. V posodo, ki smo jo dali na ogenj, stresemo približno 5 dag sladkorja. Na nizki temperaturi ga segrevamo, da karamelizira. Dodamo fige in vse skupaj med nenehnim mešanjem kuhamo približno 10 minut.

2Nato na ogenj pristavimo manjšo kozico in v njej segrejemo preostanek sladkorja. Bodimo pozorni, da sladkor ne karamelizira in porjavi. Še belega dodamo figam. Operemo in ožamemo limono. Figam primešamo limonin sok in kuhamo še dodatnih 10 minut.

3Pripravljene kozarce napolnimo do roba in jih takoj zapremo. Shranimo jih v temnem in suhem prostoru.

Prejšnji članekCake popsi
Naslednji članekKrompirjevi svaljki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -