Pomarančni rogljički z marmelado

Znam svetuje

Pomarančni rogljički z marmelado so okusna poslastica, polna svežine in nežne sladkosti. Združujejo krhko testo z bogatim okusom pomaranče ter so popolna izbira za zajtrk, popoldanski prigrizek ali ob kavi s prijatelji. S tem preprostim receptom boste lahko ustvarili dišeče rogljičke, ki se bodo stopili v ustih, medtem ko vas bo vonj pomaranče popeljal v sončen dan.

Seveda lahko pomarančne rogljičke tudi izboljšate in prilagodite svojemu okusu. Tu je nekaj nasvetov.

Da bi dodali hrustljavost in oreškov okus , lahko v testo dodate drobno mlete mandlje ali orehe.

Namesto posipavanja s sladkorjem v prahu lahko rogljičke premažete s svežo pomarančno glazuro. Zmešajte pomarančni sok s sladkorjem v prahu, da dobite gladko glazuro.

Poleg marmelade lahko uporabite tudi druge nadeve, kot so čokoladni čipsi, nasekljane suhe marelice ali kremni sir z dodatkom pomarančne lupinice.

Če želite dodatno dimenzijo okusa, lahko v testo dodate malo cimeta, ingverja ali mletih klinčkov.

Sestavine za pomarančne rogljičke z marmelado

  • 300 g moke
  • 125 g masla (mehkega)
  • 60 g sladkorja
  • ščepec soli
  • lupinica ene neškropljene pomaranče (naribana)
  • 120 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • pomarančna marmelada za nadev
  • sladkor v prahu (za posip)

Postopek

1V večjo skledo presejemo moko, dodamo zmehčano maslo, sladkor, sol in naribano lupinico pomaranče. Mešamo toliko časa, dokler ne dobimo drobtinaste teksture.

2Dolijemo pomarančni sok in vaniljev ekstrakt ter zamesimo testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.

3Medtem ko se testo hladi, segrejemo pečico na 180°C in pripravimo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.

4Na pomokani površini razvaljamo ohlajeno testo na približno tri mm debelo okroglo ploščo.  

5S pomočjo noža narežemo testo na trikotnike. Na širši konec vsakega trikotnika damo  žličko marmelade, najboljša bo domača, pomarančna marmelada, če je nimate, bo dobra tudi vsaka druga, bolj kisla marmelada.

6Zvijemo vsak trikotnik od širšega konca proti ožjemu, da dobimo rogljiček.

7Rogljičke polagamo na pripravljen pekač, med njimi pustimo vsaj dva centimetra razdalje in jih pečemo v ogreti pečici približno 15-20 minut, dokler ne postanejo zlato rumene barve.

8Ko so rogljički pečeni, jih posujemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite