Čičerikina juha

Morda vas zanima

- Oglas -

Čičerika v juhi bo prava popestritev za vaš jedilnik.

Sestavine

  • 350 g čičerike
  • 50 ml olja
  • 1 čebula
  • sok 1 limone
  • 3 žlice peteršilja
  • sol
  • poper
  • gorčično olje

Postopek

1Čičeriko čez noč namočimo v hladno vodo. Če uporabite čičeriko iz konzerve, je ta že ustrezno pripravljena (kuhana), zato predhodno namakanje ni potrebno.

2Na olju prepražimo čebulo, dodamo odcejeno in s hladno vodo oprano čičeriko, dobro premešamo in dodamo vročo vodo (voda naj sega približno 4 cm nad zrna čičerike).

3Ko vse skupaj zavre, posnamemo peno s površine, zmanjšamo ogenj, dodamo malo popra, pokrijemo in kuhamo toliko časa, da se čičerika zmehča (eno do eno uro in pol). Ko se čičerika zmehča, dodamo limonin sok, posolimo, del čičerike (približno 2 zajemalki) pa zmeljemo, da juho zgostimo.

4Kuhamo še 5-10 minut, dodamo peteršilj in po želji pokapljamo z gorčičnim oljem ali sladko smetano.

Prejšnji članekČemažev narastek
Naslednji članekOvsene bananine palačinke
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -