Aronija in robidnice v marmeladi

Znam svetuje

Dve zdravi, čudoviti sestavini v marmeladi, ki nam bo lepšala dan.

Sestavine

  • 600 g aronije
  • 800 g robidnic
  • 1 želatina

Postopek

1Sadje operemo, pri tem ne bodimo pregrobi, ter ga denimo v lonec. Kuhamo ga na zmernem ognju približno 10 minut in medtem nenehno odstranjujemo peno, ki nastaja.

2Dodamo sladkor in mešamo, dokler se sladkor ne stopi, kar traja približno 5 minut. Zatem zmanjšajte ogenj in med stalnim mešanjem kuhate še 10 minut. Ne pozabite še naprej pobirati pene s površja.

3Dodamo želatino glede na navodila na vrečki in na srednjem ognju kuhamo še 5 minut.

4S še vročo marmelado napolnimo sterilizirane steklene kozarce, jih dobro zapremo, obrnemo na glavo, po 2 minutah zniva na pravo tran, pokrijemo z odejo in počakamo, da se ohladijo. Marmelado shranimo v suhem in hladnem prostoru.

Več o aroniji si preberite v naslednjem članku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite