Maslena buča iz pečice

Morda vas zanima

- Oglas -

Jesen je čas za buče, saj so okusne, nasitne in preproste za uporabo.

Sestavine

  • 1 večja maslena buča
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici stopljenega masla
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Priprava

1Pečico segrejemo na 180 °C. Bučo operemo in dobro posušimo s papirnato brisačo, nato pa jo postavimo tako, da stoji na delovni površini na svojem debelejšem delu. Bučo po dolžini zrežemo na kolute. Ne olupimo je. Z žlico odstranimo semena. Vejice peteršilja splaknemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo.

2Narezane kolute buče zložimo v pekač, nato pa jih premažemo z oljčnim oljem in maslom. Popopramo in solimo, sesekljamo peteršilj in ga potrosimo po buči. Pekač potisnemo v pečico in pečemo 45 minut, da se bučno meso lepo zapeče in zmehča.

3Pečene buče ponudimo še tople. Pozor! Pojemo samo pečeno meso brez lupine!

Prejšnji članekJogurtov greh
Naslednji članekŠpargljev tarte iz listnatega testa
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi