Riževe tortilje

Znam svetuje

Riževe tortilje so odlična izbira za tiste, ki se izogibajo glutenu. So brezglutenska alternativa običajnim pšeničnim ali koruznim tortiljam, kar je še posebej koristno za ljudi s celiakijo ali občutljivostjo na gluten.

Zaradi nevtralnega okusa se riževe tortilje dobro prilagajajo različnim vrstam jedi. Lahko jih uporabljate v mehiških jedeh, azijski kuhinji ali celo za pripravo sendvičev.

Naš recept je za malo drugačne tortilje.

Sestavine za riževe tortilje

  • 1 čebula
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 l jušne osnove
  • 300 g kratkozrnatega riža
  • 1 šopek petršilja
  • 1 šopek bazilike
  • sol
  • poper
  • 80 g naribanerga parmezana
  • 3 jajca

Priprava

1Čebulo olupimo in sesekljamo na drobno. V večji kozici segrejemo dve žlici olja in pustimo da čebula na njem postekleni. Česen najprej olupimo, nato ga pretlačimo k čebuli.

2V loncu zavremo mesno jušno osnovo. Medtem dodamo k čebuli in česnu v kozici riž in mešamo toliko časa, dokler se vsa zrna ne namastijo z oljem.

3Nato postopoma prilivamo vročo jušno osnovo (vedno šele takrat, ko riž absorbira vso tekočino). Stalno mešamo.

4Riž kuhamo približno 25 minut, nato pa ga posolimo in popramo. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

5Zelišča operemo, osušimo in narežemo na drobno. Zmešamo jih z naribanim sirom in jajci ter vmešamo v riž.

6Iz riževe mase vzamemo vedno za dve polni žlici in z vlažnimi rokami oblikujemo male ploske polpete, ki jih nato okoli 5 minut pečemo na preostalem olju.

7Med pečenjem jih enkrat obrnemo, da se popečejo na obeh straneh.

8Jed je okusna tako hladna kot topla.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite