Čili z mesom (Chili con carne)

Znam svetuje

Za vse “ta zmrznjene”, saj nas chili con carne res pogreje od znotraj.

Sestavine

  • 600 g mlete govedine
  • 3 žlice olja
  • 3 čebule
  • 5 paradižnikov
  • 3-5 svežih ostrih paprik ali čilijev (ali posušenih feferonov)
  • 4 stroki česna
  • malo goveje osnove za zalivanje
  • žlička jedilnega škroba
  • 300 g rdečega fižola (iz pločevinke)
  • sol
  • poper

Postopek

1Papriko in čili operemo, razpolovimo, očistimo semen in narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Paradižnik hitro potopimo v vrelo vodo, splaknemo s hladno vodo in olupimo. Čebulo olupimo in narežemo na večje kocke. Meso začinimo s soljo in poprom.

2V dovolj veliki posodi popečemo meso na vročem olju. Dodamo čebulo in prepražimo, zalijemo z malo goveje osnove. Nato dodamo ostale sestavine (razen fižola).

3Pokrito na blagem ognju do mehkega dušimo, vmes večkrat zalijemo z govejo osnovo. Fižol stresemo na cedilo, splaknemo z hladno vodo in dobro odcedimo. Vse skupaj na koncu dobro povežemo z jedilnim škrobom, ki smo ga zmešali z malo hladne goveje osnove.

4Na koncu primešamo jedi še fižol ter vse skupaj še enkrat zavremo in ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite