Za vse “ta zmrznjene”, saj nas chili con carne res pogreje od znotraj.
Sestavine
- 600 g mlete govedine
- 3 žlice olja
- 3 čebule
- 5 paradižnikov
- 3-5 svežih ostrih paprik ali čilijev (ali posušenih feferonov)
- 4 stroki česna
- malo goveje osnove za zalivanje
- žlička jedilnega škroba
- 300 g rdečega fižola (iz pločevinke)
- sol
- poper
Postopek
1Papriko in čili operemo, razpolovimo, očistimo semen in narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Paradižnik hitro potopimo v vrelo vodo, splaknemo s hladno vodo in olupimo. Čebulo olupimo in narežemo na večje kocke. Meso začinimo s soljo in poprom.
2V dovolj veliki posodi popečemo meso na vročem olju. Dodamo čebulo in prepražimo, zalijemo z malo goveje osnove. Nato dodamo ostale sestavine (razen fižola).
3Pokrito na blagem ognju do mehkega dušimo, vmes večkrat zalijemo z govejo osnovo. Fižol stresemo na cedilo, splaknemo z hladno vodo in dobro odcedimo. Vse skupaj na koncu dobro povežemo z jedilnim škrobom, ki smo ga zmešali z malo hladne goveje osnove.
4Na koncu primešamo jedi še fižol ter vse skupaj še enkrat zavremo in ponudimo.