Vložene maline

Znam svetuje

Maline – te drobne, rubinasto rdeče jagode – so pravi zaklad narave. Ne samo, da so okusne, ampak so tudi bogate z različnimi hranljivimi snovmi, ki koristijo našemu zdravju. Vložene maline so odličen način, kako te čudovite sadeže uživati skozi vse leto, tudi ko niso v sezoni.

Maline so izjemno dobre za nas, saj so polne antioksidantov, ki pomagajo zaščititi naše celice pred škodljivimi vplivi prostih radikalov. Prav tako so vir prehranskih vlaknin, ki prispevajo k zdravju prebavil in pomagajo pri uravnavanju telesne teže.

Ena izmed največjih prednosti malin pa je njihova vsebnost vitaminov. So odličen vir vitamina C, ki igra ključno vlogo pri podpori našega imunskega sistema in pri sintezi kolagena, proteina, ki je ključen za zdravje kože, las in nohtov. Poleg tega vsebujejo tudi vitamin K, ki je pomemben za strjevanje krvi, in vitamin E, ki je močan antioksidant.

Sestavine za vložene maline

  • 500 g malin
  • 500 ml vode
  • 300 g sladkorja

Postopek

1Izberite le najbolj zrele in zdrave sadeže. Kupite sveže maline ali jih naberite na ekološkem nasadu, kjer se ne uporabljajo škodljiva sredstva.

2Maline nežno operite pod hladno vodo, da odstranite morebitna zemljo ali nečistoče. Posušite jih na papirnati brisači, tako da jih nežno pokrijete z brisačo in pustite, da voda kaplja. 

3Sirup pripravite tako, da v večji posodi zavrete 1 liter vode. Dodajte 500g sladkorja in pustite vreti 5 minut, medtem pa občasno premešajte, da se sladkor popolnoma raztopi.

4Sterilizirajte dva kozarca za vlaganje in pokrovčka tako, da jih operete z vročo milnico, dobro sperete in posušite v pečici. Razdelite maline med kozarca.

5Vroč sirup nalijte v kozarce, prek malin, tako da so vse maline popolnoma prekrite. Kozarca zaprite s steriliziranimi pokrovčki.

6Pripravite velik lonec z dovolj vode, da bo lahko pokril kozarca. Kozarca zavijte v kuhinjsko krpo in ju nežno postavite v lonec. Pristavite na štedilnik, zavrite vodo in kuhajte še 10 minut.

7Po kuhanju pustite kozarca v vodi, da se popolnoma ohladita. To bo pomagalo ustvariti vakuum in zagotoviti, da bo vsebina ostala sveža dlje časa.

8Ko so kozarca popolnoma ohlajena, jih shranite v temnem in hladnem prostoru, kot je shramba ali klet. Maline bodo ostale sveže in okusne več mesecev, če jih hranite na ta način.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite