DomovOZNAKEFižol

fižol

Enolončnica iz kolerabe, krompirja, korenja in fižola

Enolončnica iz kolerabe, krompirja, korenja in fižola je odlična in ponuja pravo bogastvo hranil, vključno z vitamini, minerali, prehranskimi vlakninami in drugimi pomembnimi snovmi....

Fižolova juha

Fižolova juha je polnega okusa ter je lahko odlična predjed ali tudi glavna jed. Nekateri jo uživajo celo hladno. Privoščimo ji malo prekajene slanine,...

Humus iz belega fižola

Humus iz belega fižola je različica humusa, priljubljenega namaza, ki ga načeloma naredimo iz čičerike. Če je nimamo, je bel fižol odlična zamenjava. Fižol...

Pašta fižol s parmezanom

Pašta fižol s parmezanom je odlična jed s fižolom in testeninami je prava tolažba v krožniku. Bogato in okusno je kombinacija krepke zelenjavne juhe,...

Pečena gobova pašteta s fižolom in papriko

Pečena gobova pašteta s fižolom in papriko je kulinarična poslastica, ki se ji boste mogli upreti, saj združuje intenzivnost gobic, kremoznost fižola in sladkost...

Juha iz stročjega fižola

Juha iz stročjega fižola je odlična in nasitna jed na žlico, v kateri so še korenček, čebula, česen in kisla smetana. Stročji fižol je...

Pašta fižol s klobaso

Pašta fižol s klobaso je priljubljena jed skozi celo leto. Pozimi nas prijetno pogreje, poleti pa večinoma hrani planince. Sestavine 25 dag rjavega fižola (iz...

Fižol po toskansko

Tudi tako delajo fižol pri naših sosedih. Odlična kombinacija okusov. Sestavine 1 velika pločevinka belega fižola400 g olupljenega paradižnika - 1 majhna pločevinka2 stroka česna1 žlica...

Kisla repa s fižolom in ocvirki

Kisla repa s fižolom in ocvirki je tradicionalna slovenska jed, ki je prepoznavna po svoji bogati kombinaciji okusov, seveda pa je predvsem topel zimski...

Pasirana fižolova juha

Juha s fižolom nam v mrzlih dneh vedno tekne. Sestavine za pasirano fižolovo juho 200 g fižola 1,5 l vode 2 korenčka 1 do 2 papriki 2 pretlačena paradižnika 2 čebuli 2...

Ne spreglejte