Jedi na žlico
Enolončnica iz kolerabe, krompirja, korenja in fižola
Lea -
Enolončnica iz kolerabe, krompirja, korenja in fižola je odlična in ponuja pravo bogastvo hranil, vključno z vitamini, minerali, prehranskimi vlakninami in drugimi pomembnimi snovmi....
Jedi na žlico
Fižolova juha
Fižolova juha je polnega okusa ter je lahko odlična predjed ali tudi glavna jed. Nekateri jo uživajo celo hladno. Privoščimo ji malo prekajene slanine,...
Priloge
Humus iz belega fižola
Julijana -
Humus iz belega fižola je različica humusa, priljubljenega namaza, ki ga načeloma naredimo iz čičerike. Če je nimamo, je bel fižol odlična zamenjava. Fižol...
Jedi na žlico
Pašta fižol s parmezanom
Pašta fižol s parmezanom je odlična jed s fižolom in testeninami je prava tolažba v krožniku. Bogato in okusno je kombinacija krepke zelenjavne juhe,...
Priloge
Pečena gobova pašteta s fižolom in papriko
Pečena gobova pašteta s fižolom in papriko je kulinarična poslastica, ki se ji boste mogli upreti, saj združuje intenzivnost gobic, kremoznost fižola in sladkost...
Jedi na žlico
Juha iz stročjega fižola
Juha iz stročjega fižola je odlična in nasitna jed na žlico, v kateri so še korenček, čebula, česen in kisla smetana. Sestavine za juho...
Jedi na žlico
Pašta fižol s klobaso
Julijana -
Pašta fižol s klobaso je priljubljena jed skozi celo leto. Pozimi nas prijetno pogreje, poleti pa večinoma hrani planince. Sestavine za pašto fižol s...
Priloge
Fižol po toskansko
Tudi tako delajo fižol pri naših sosedih. Odlična kombinacija okusov. Sestavine 1 velika pločevinka belega fižola400 g olupljenega paradižnika - 1 majhna pločevinka2 stroka česna1 žlica...
Priloge
Kisla repa s fižolom in ocvirki
Kisla repa s fižolom in ocvirki je tradicionalna slovenska jed, ki je prepoznavna po svoji bogati kombinaciji okusov, seveda pa je predvsem topel zimski...
Jedi na žlico
Pasirana fižolova juha
Juha s fižolom nam v mrzlih dneh vedno tekne. Sestavine za pasirano fižolovo juho 200 g fižola 1,5 l vode 2 korenčka 1 do 2 papriki 2 pretlačena paradižnika 2 čebuli 2...