Pečena gobova pašteta s fižolom, ki se je boste mogli upreti.
Sestavine
- 450 g gob
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 papriki, rdeči
- 30 ml jušne osnove
- 30 ml suhega belega vina
- 400 g rdečega fižola
- 1 jajce
- 50 g drobtin
- 1 žlica timijana
- 1 žlica rožmarina
- sol
- poper
Postopek
1Pečico segrejemo na 180 stopinj. Obložimo ozek pekač s peki papirjem.
2V kozico damo narezane gobe, sesekljano čebulo, česen, eno rdečo papriko narezano na majhne kocke, jušno osnovo in vino. Pokrito kuhamo 10 minut. Občasno premešamo.
3Odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. Dodamo fižol in zmeljemo v gladko zmes.
4Damo v skledo, dodamo jajce, drobtine in zelišča ter dobro premešamo. Posolimo in popopramo.
5Mešanico naložimo v pripravljen pekač in jo poravnamo. Po vrhu zložimo narezano rdečo papriko. Pečemo 45-60 minut. Na mrežici in v pekaču popolnoma ohladimo. Ohlajeno postavimo v hladilnik za par ur. Narežemo in postrežemo.