Pečena gobova pašteta s fižolom in papriko

Znam svetuje

Pečena gobova pašteta s fižolom in papriko je kulinarična poslastica, ki se ji boste mogli upreti, saj združuje intenzivnost gobic, kremoznost fižola in sladkost pečene paprike. Osredotočimo se na izbor svežih gob, kot so šampinjoni, jurčki ali mavrahi. Gobe narežemo na drobne koščke in jih popečemo na oljčnem olju, da se lepo zapečejo in sprostijo svoje arome. Nato dodamo nasekljano čebulo in česen ter pražimo, da postaneta mehka in slastna. Dodamo še narezano pečeno papriko, ki ji daje sladkost in globino okusa. Skupaj se te sestavine združijo v čudovito aromatično mešanic. Sledi dodajanje kuhanega fižola, ki pašteti doda kremoznost in gostoto. Fižol je tudi odličen vir beljakovin, kar pašteti daje prehransko vrednost.

Vse sestavine skupaj zmešamo v gladko pasto, ki jo prenesemo v pekač in pečemo v pečici, da se pašteta lepo zapeče in razvije svoje okuse. Med peko pašteta pridobi bogato zlato barvo in hrustljavo skorjo na vrhu, medtem ko ostane kremasta in sočna znotraj.

Sestavine za pečeno gobovo pašteta s fižolom in papriko

  • 450 g gob
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči papriki
  • 30 ml jušne osnove
  • 30 ml suhega belega vina
  • 400 g rdečega fižola iz konzerve
  • 1 jajce
  • 50 g drobtin
  • 1 žlica timijana
  • 1 žlica rožmarina
  • sol
  • poper

Postopek

1Pečico segrejemo na 180 stopinj. Obložimo ozek pekač s peki papirjem. Rdečo papriko spečemo ter jo olupimo in očistimo semen.

2V kozici na olju prepražimo narezane gobe in jim, ko so lepo prepražene, dodamo sesekljano čebulo, česen, rdečo papriko, narezano na majhne kocke, jušno osnovo in vino. Pokrito kuhamo 10 minut. Občasno premešamo.

3Odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. Dodamo fižol in zmeljemo v gladko zmes.

4Zmes damo v skledo, dodamo jajce, drobtine in zelišča ter dobro premešamo. Posolimo in popopramo.

5Mešanico naložimo v pripravljen pekač in jo poravnamo. Pečemo na 180 stopinj Celzija približno 45-60 minut. Na mrežici in v pekaču jo popolnoma ohladimo. Ohlajeno postavimo v hladilnik še za par ur, nakar jo samo še narežemo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite