Fižolova juha polnega okusa in odlična predjed. Nekateri jo uživajo celo hladno.
Sestavine
- 300 g suhega fižola
- 100 g jušne zelenjave
- 100 g krompirja
- 30 g maščobe
- žlička moke
- 50 g prekajene slanine
- 30 g čebule
- strok česna
- lovorov list
- ščepec majarona
- kis
Postopek
1Fižol dan prej preberemo, operemo in namočimo. Naslednji dan ga v 2 litrih vode kuhamo.
2Med kuhanjem mu dodamo lovorov list. Ko je fižol na pol kuhan, dodamo jušno zelenjavo in na kocke narezan krompir.
3Medtem pripravimo prežganje iz maščobe, slanine moke in čebule, dodamo še strt česen in vse skupaj stresemo k fižolu.
4Juho izboljšamo s koncentratom, dodamo ščep majarona, dosolimo, popramo in nazadnje še okisamo.