Težave z zbranostjo?

Znam svetuje

Televizija, računalniki in mobilniki nam krajšajo čas, ko smo lahko popolnoma skoncentrirani. Zakaj? Ker je večinoma dovolj, da v nekaj korakih pridemo do želene informacije in ni potrebna dolga raziskava. Govorimo seveda o povprečnem človeku.

Določene situacije od nas vseeno zahtevajo daljšo zbranost, ki pa je morda ne zmoremo več. Kako si pri tem pomagati?

Trenirajmo možgane. Vsi vemo, da se celo življenje učimo. To načeloma mislimo na življenjsko modrost, ki pride z vsakim letom in izkušnjo. V primeru, ko želimo trenirati možgane in s tem koncentracijo, je odlična metoda učenje novih jezikov. Raziskave so pokazale, da ljudje, ki govorijo več jezikov, bolje izkoriščajo svoj potencial. Primerno je tudi reševanje križank, sudokuja in ostale miselne interakcije, ki zahtevajo določeno zbranost.

Vsi, ki opravljate delo, ki zahteva zbranost, morate poskrbeti za odmor. Najbolje je, da se sprehodimo, popijemo vodo in pogled usmerimo karseda daleč. Kratki odmori so odlični pri ohranjanju daljše koncentracije, kar se kaže tudi pri vožnji z avtomobilom.

Prostor, v katerem delamo, naj bi imel zelene rastline. Ste opazili, da imajo novejše pisarne večinoma zelene rastline? Če samo za nekaj sekund pogledamo zeleno rastlino, naj bi izboljšali produktivnost in lažje ohranili koncetracijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite