Naučite se biti srečni

Morda vas zanima

- Oglas -

Tudi tega, kako biti srečen, se je mogoče naučiti. Občutki sreče so namreč stanje duha, ki jih je moč z zavestnim treningom izuriti. Poskusite z upoštevanjem naslednjih nasvetov:

  1. Bodite bolj sproščeni. Preden se razjezite, premislite, ali je stvar v resnici vredna, da se razburjate zaradi nje.
  2. Preusmerite misli. Ni vedno lahko kar “izključiti” občutke. Lahko pa preusmerite misli. Namesto da se jezite zaradi zastoja v prometu, odvrnite pozornost na prometni zamašek tako, da zavestno začnete misliti na nekaj lepega.
  3. Ne pretiravajte. Majhna frustracija naj ostane majhna, ne sme vam pokvariti celega dne. Zlobne pripombe kolegice enostavno pozabite.
  4. Razvajajte se. Vas je okregal šef ali ste naredili prasko na avtomobilu? Namesto da se jezite sami nase, se raje nagradite. Vaša najljubša glasba lahko naredi čudež.
  5. Zmanjšajte pričakovanja. Če od sebe in drugih nenehno zahtevate popolnost, boste razočarani. Raje v vsakem dejanju poiščite pozitivno plat, na primer, koliko se je nekdo za to potrudil.
  6. Postavite si jasne cilje. Če imate pred očmi jasen cilj, se boste manj razburjali zaradi malenkosti. Razmislite, kaj je naslednja stvar, ki jo v življenju želite doseči.
  7. Smeh in še enkrat smeh. Smejte se, četudi ste jezni. Smeh je nalezljiv in sogovornik vam mora vrniti nasmeh. Tako se bo tudi vaše razpoloženje naenkrat popravilo.
  8. Ne mirujte. Ko smo jezni, naš organizem pospešeno proizvaja hormon kortizol. Ta hormon stresa se razgradi samo med gibanjem, med mirovanjem pa ne.
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi