Pašta fižol s klobaso

Znam svetuje

Pašta fižol s klobaso je priljubljena jed skozi celo leto. Pozimi nas prijetno pogreje, poleti pa večinoma hrani planince.

Sestavine

  • 25 dag rjavega fižola (iz konzerve, da skrajšamo čas kuhanja)
  • 25 dag makaronov
  • 25 dag klobas
  • 25 dag korenja
  • 0,25 dcl olja
  • 0,5 dag česna
  • 10 dag čebule
  • 3 dag moke
  • 2 dag slanine
  • peteršilj (svež)
  • paradižnikova mezga
  • sol, poper, kumina, mleta sladka paprika, majaron, lovorjev list, vegeta

Priprava

1V lonec damo fižol, narezano korenje, sol, mleto kumino ter lovorjev list in zavremo.

2V kozici segrejemo olje, dodamo drobno sesekljano čebulo in česen, premešamo, in dodamo narezane klobase in slanino. Vse skupaj prepražimo, posipamo z rdečo mleto papriko in zalijemo ter pustimo stati, da se vse nekoliko prepoji z omako.

3Fižolu, ki vre, dodamo makarone in jih kuhamo skupaj s fižolom. Po 5 min kuhanja vmešamo omako in dodamo žlico paradižnikove mezge. Dodamo preostale začimbe po okusu.

4Jed kuhamo do želene gostote, po potrebi lahko zalijemo z vodo. Na koncu dodamo sveže nasekljan peteršilj in postrežemo. Če imamo radi pikantno lahko dodamo čili ali pekoče feferone.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite