Humus iz belega fižola

Znam svetuje

Humus iz belega fižola je različica humusa, priljubljenega namaza, ki ga načeloma naredimo iz čičerike. Če je nimamo, je bel fižol odlična zamenjava. Fižol ima visoko energijsko vrednost, saj 100 g vsebuje kar 335 kalorij. Od tega kar 55% predstavljajo ogljikovi hidrati. Ne preseneča, da je tako nasiten.

Sestavine

na osebo:

  • 25g belega fižola v pločevinki
  • četrt stroka česna
  • 3/4 dcl oljčnega olja
  • 15g tahinija
  • polovica limone
  • sol in poper

Postopek

1Iz pločevinke polovico tekočine shranimo, ostalo zavržemo in fižol odcedimo ter malce speremo pod tekočo vodo.

2Združimo vse sestavine v pokončno posodo in jih s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo.

3Nadaljujemo z miksanjem in počasi dodajamo vodo, ki smo jo shranili iz pločevinke. Nastati mora kremast namaz.

4Humus najprej dobro ohladimo v hladilniku in ga šele nato postrežemo. Za piko na i ga pri postrežbi pokapamo z dobrim oljkčnim oljem in okrasimo s peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite