Testenine z jurčki v smetanovi omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Če imate radi jurčke in testenine, si tole izvrstno kosilo pripravite v samo pol ure.

Sestavine

  •  400 g jajčnih rezancev
  • 350 g svežih jurčkov
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 2 dl sladke smetane
  • ½ čebule
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici sveže nasekljanega peteršilja
  • 150 ml suhega belega vina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • Sol in poper

Postopek

1Jurčke temeljito očistimo in narežemo. Rezance skuhamo v slanem kropu po navodilu z embalaže, prihranimo dve zajemalki vode, v kateri se kuhajo testenine.  Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.

2V večji ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja, na njem cvremo čebulo dokler ne postekleni (približno 4 minute), nato dodamo česen, ko ta zadiši pa še očiščene in narezane jurčke.

3Dušimo 10 minut, da izhlapi vsa tekočina, ki so jo spustili jurčki, nato zalijemo z belim vinom in kuhamo še 5 minut, da izhlapi ves alkohol.

4V ponev stresemo kuhane rezance, zalijemo s smetano in eno zajemalko  vode, v kateri so se kuhali, dobro premešamo in , če se nam zdijo testenine presuhe, dodamo še malo vode, v kateri so se kuhale.

5Vmešamo še parmezan in potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem.  

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -