Testo za torteline

Morda vas zanima

- Oglas -

Testo za torteline, ki je mehko kot oblaček, hitro pripravimo doma. S svojo mehko, elastično in gladko teksturo omogoča ustvarjanje popolnih, ročno izdelanih tortelinov, ki bodo brbončice osvojili z okusom in s teksturo.

Priprava testa za torteline je kot magična ustvarjalna igra. Najprej združimo sveže jajce, moko in nekaj oljčnega olja v veliki skledi. Zatem se lotimo gnetenja testa, da dosežemo pravo konzistenco. Ko testo postane prožno in se ne lepi na roke, ga zavijemo v folijo in pustimo počivati, da se razvijejo njegove arome in struktura. Sledi še več ustvarjanja, saj testo razvaljamo na tanko in ga razrežemo na kvadrate ali kroge, odvisno od želenega videza tortelinov. Seveda testo nadevamo s poljubno mešanico, kot na primer z zelenjavo, s špinačo in rikoto ali s puranjim filejem in zelišči.

Sestavine za testo za torteline

  • 400 g moke (1/2 mehke, 1/2 ostre)
  • 4 jajca
  • 1 žlička olja
  • ščepec soli

Postopek

1Moko damo v skledo, naredimo jamico, dodamo jajca, sol in olje ter zamesimo testo.

2Na deski gnetemo testo toliko časa, da je gladko (približno 10 minut). Testo oblikujemo v hlebček, ga pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

3Testo razdelimo na 3 dele in ga čim tanjše razvaljamo. Testo razrežemo na kvadrate 5×5 cm in na vsakega položimo 1/2 žličke poljubnega nadeva. Kvadrat prepognemo v trikotnik, nato ga zvijemo okoli kazalca, da sklenemo dva vogala in ju stisnemo skupaj.

4Kuhamo jih v rahlo osoljeni, vreli vodi, in sicer največ 5 minut. Priplavati morajo na površje.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad