DomovOZNAKEJurčki

jurčki

Rezanci z jurčki in kozicami

Rezance z jurčki in kozicami Italijani imenujejo "mare e monti", kar pomeni rezanci morja in gora. Uporabite sveže jurčke in kozice, okus bo mnogo boljši. Sestavine 300 g...

Nadevan pečen krompir z gobami

Če imate radi pečen krompir, obstaja veliko načinov, s čim ga napolniti in tale z jurčki in sirom je brez dvoma eden boljših. Sestavine 4 veliki...

Nadevani jurčki

Nadevani jurčki so slastni, dišeči, omamni in preprosto odlični! Sestavine 6 večjih jurčkovšopek peteršilja1 čebula4 stroki česnaoljčno oljedrobtinesirpoper Postopek 1Jurčke očistimo. Steblo odrežemo in drobno nasekljamo. Klobuke pustimo...

Postrvi z jurčki

Postrvi z jurčki je odlična jed za vse ribje navdušence. Postrv je riba, ki živi v tekočih, sladkih vodah, ki so polne kisika. Po...

Lignji polnjeni z jurčki in lisičkami

Lignji polnjeni z jurčki in lisičkami so nekaj, za kar je navdih prišel z Japonske. Pri nas je v navadi, da jurčke pripravljamo predvsem...

Lečina juha z jurčki

Lečina juha z jurčki je dišeč, nasiten in bogat vir beljakovin. Sestavine 250 g jurčkovskodelica leče1 velik krompir ali dva manjša1 čubula2 stroka česna1 korenčeksol in...

Pita z jurčki

Odlična pita z jurčki, kraljem med gobami, ki jo obogatimo z maslom, rumenjaki in kislo smetano. Sestavine 500 g svežih jurčkov 1 kg krompirja 4 jajca 1 rumanjak 2 dl...

Ješprenj z jurčki

Naj zadiši po domačem in naravnem. Ješprenj z jurčki je bogata jed, ki navduši vse, ki imamo radi jedi na žlico. Sestavine skodelica ješprenjaolje100g sesekljane čebule2dcl...

Poletni in jesenski goban oziroma poletni in jesenski jurček

Si že našel/la poletnega jurčka? V Sloveniji se je gobarstvo zelo razširilo in velikokrat, posebej ob vikendih, je gozd poln obiskovalcev. Jurček velja za...

Brusketa s popečenimi gobami

Popečena bageta, na katero damo sveže, popečene gobe, je preprosto odlična. Sestavine 1 sveža bageta3 stroki česna500 g svežih gob (jurčki, lisičke, šampinjoni ...)manjši šopek svežega...
- Oglas -

Ne spreglejte