Kuhana koruza

Znam svetuje

Koruzna polja so avgusta polna te naravne poslastice, ki jo imamo radi tako pečeno kot kuhano.

Sestavine

  • koruza
  • voda
  • sol
  • ostale začimbe po želji

Postopek

1Koruzo očistimo listov in koruznih laskov ter jo damo v lonec hladne vode. Voda naj jo prekriva zgolj za kakšen prst. Lonec pokrijemo in prižgemo plin. Ko bo voda zavrela, jo solimo. Kuhamo, dokler se koruza ne obarva oziroma spremeni barvo.

2S prijemalkami jo poberem iz vode in če jo hočemo takoj zaužiti, počakamo zgolj, da se malo ohladi. Na vsak koruzni storž damo, če želimo, nekaj masla in postrežemo.

3Kuhano koruzo lahko tudi malo prepražimo na ponvi, naoljit nam je ni potrebno, in jo postrežemo z zeliščno soljo, ki jo lahko prav tako naredimo doma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite