Široki rezanci z jurčki in panceto

Znam svetuje

Ponovno odkrijte čar jedi, ki združuje preprostost s prefinjenostjo, široki rezanci z jurčki in panceto bodo navdušili vse prisotne. Te robustne testenine, obogatene z aromatičnimi jurčki in hrustljavo panceto, predstavljajo popolno kombinacijo okusov in tekstur. Vsak grižljaj je prava paleta okusov, kjer se nežna sladkoba jurčkov sreča s slanostjo pancete, vse skupaj pa se spoji v omamno doživetje. Priprava je preprosta, rezultat pa je okusna jed.

Jurčki so cenjeni v svetovni kulinariki zaradi svojega bogatega okusa in mesnate teksture. Uporabljajo se v različnih jedeh, od juh do omak in rižot. Jurčki niso le okusni, ampak imajo tudi nekatere zdravilne lastnosti. Vsebujejo vitamine, minerale in antioksidante, ki prispevajo k splošnemu zdravju.

Jurčki uspevajo v gozdovih, kjer tvorijo simbiotske odnose z drevesnimi koreninami. Njihova prisotnost je pogosto znak zdravega gozda.

Zaradi svoje edinstvene oblike in barve so jurčki pogosto upodobljeni v umetniških delih. Njihova podoba je prisotna tudi v pravljicah in mitologiji.

Jurčki so pogosto sezonska dobrote, ki so na voljo jeseni, so tako kulinarično kot tudi naravno bogastvo, ki navdušujejo ljudi po vsem svetu zaradi svoje edinstvene kombinacije okusov, tekstur in uporabnosti.

Če imate nekoliko več časa, tale jed zasluži, da si rezance pripravite kar sami.

Sestavine za široke rezance s panceto

  • 400 g jajčnih rezancev
  • 350 g svežih jurčkov
  • 100 g tanko narezane pancete
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 šalotka
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • 150 ml suhega belega vina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 70 g svežih listov mlade špinače za povrh
  • Sol in poper

Postopek

1Jurčke temeljito očistimo in narežemo. Rezance skuhamo v slanem kropu po navodilu z embalaže, prihranimo dve zajemalki vode, v kateri se kuhajo testenine. Če ste rezance pripravili sami, bo  dovolj 1-2 minuti. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.

2Večjo ponev rahlo namastimo z oljčnim oljem, segrejemo in v njej pocvremo narezano panceto. Cvremo nekaj minut, da se hrustljavo zapeče, ne sme se nam zažgati. Vmes jo vsaj enkrat obrnemo. Ko so koščki pancete zapečeni in hrustljavi, jih poberemo iz ponve.

3V isto  ponev dodamo dve žlici oljčnega olja, na njem cvremo šalotko dokler ne postekleni (približno 4 minute), nato dodamo česen, ko ta zadiši pa še očiščene in narezane jurčke.

4Dušimo 10 minut, da izhlapi vsa tekočina, ki so jo spustili jurčki, nato zalijemo z belim vinom in kuhamo še 5 minut, da izhlapi ves alkohol.

5V ponev stresemo kuhane rezance, zalijemo s smetano in eno zajemalko  vode, v kateri so se kuhali, dobro premešamo in , če se nam zdijo testenine presuhe, dodamo še malo vode, v kateri so se kuhale.

6Vmešamo še parmezan in ob stalnem mešanju kuhamo minutko do dve, da se okusi lepo povežejo.

7Rezance porazdelimo na krožnike, potresemo s svežimi, nasekljanimi listi špinače in po vrhu še s hrustljavo panceto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite