Čokoladni piškoti – polmeseci

Znam svetuje

Čokoladni piškoti – polmeseci, umešani iz lešnikov, čokolade, pomarančnega likerja in drugih dobrot, so tako dobri, da vam ne bodo niti ostali za kasneje.

Sestavine za približno 60 čokoladnih piškotov – polmeseci

  • 250 g mletih lešnikov
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 100 g nastrgane jedilne čokolade
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici pomarančnega likerja
  • 2 beljaka
  • 150 g jedilne čokolade
  • 50 g kokosove moke

Postopek

1Pečico segrejemo na 150 stopinj. Zmešamo mlete lešnike, čokolado in sladkor v prahu. Dodamo še cimet, vaniljev sladkor in pomarančni liker.

2Iz beljakov stepemo trd sneg in ga primešamo k testu.

3Testo damo vsaj za pol ure v hladilnik, da se bo lažje razvaljalo. Razvaljamo ga na približno 8 mm debelo, in sicer na delovni površini posuti s sladkorjem. Izrežemo polmesece in jih pečemo približno 15 minut.

4V vodni kopeli stopimo čokolado in vanjo do polovice pomočimo pečene piškote. Za konec jih še povaljamo v kokosovi moki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite