Čokoladni piškoti – polmeseci, umešani iz lešnikov, čokolade, pomarančnega likerja in drugih dobrot, so tako dobri, da vam ne bodo niti ostali za kasneje.
Sestavine za približno 60 piškotov
- 250 g mletih lešnikov
- 250 g sladkorja v prahu
- 100 g nastrgane jedilne čokolade
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 vaniljev sladkor
- 2 žlici pomarančnega likerja
- 2 beljaka
- 150 g jedilne čokolade
- 50 g kokosove moke
Postopek
1Pečico segrejemo na 150 stopinj. Zmešamo mlete lešnike, čokolado in sladkor v prahu. Dodamo še cimet, vaniljev sladkor in pomarančni liker.
2Iz beljakov stepemo trd sneg in ga primešamo k testu.
3Testo damo vsaj za pol ure v hladilnik, da se bo lažje razvaljalo. Razvaljamo ga na približno 8 mm debelo, in sicer na delovni površini posuti s sladkorjem. Izrežemo polmesece in jih pečemo približno 15 minut.
4V vodni kopelji stopimo čokolado in vanjo do polovice pomočimo pečene piškote. Za konec jih še povaljamo v kokosovi moki.