Solata iz riževih rezancev, piščanca in zelenjave je polnovreden obrok, idealen za prave gurmane.
Sestavine
- 75 g riževih rezancev
- 1/2 rdečega čilija
- 2 žlici ribje omake
- 1 žlica limoninega soka
- 1/2 žlice rjavega sladkorja
- 1/2 stebla belušne zelene
- 1 mlada čebula
- 1 šalotka
- 1/2 bučke
- 1 kumara
- 2 korenja
- 100 g piščančjih prsi
- 1 žlica sezamovega olja
- 1 žlica sojine omake
- sol
- poper
- 2 žlici koriandrovih lističev
- 1 žlica praženih arašidov
Postopek
1Riževe rezance za 5 minut namočimo v vročo vodo. Odcedimo jih in prelijemo z mrzlo vodo ter narežemo s škarjami. Čili očistimo in sesekljamo. Damo ga v skledo in dodamo 1 žlico ribje omake, limonin sok in rjavi sladkor. Vse skupaj zmešamo.
2Zelenjavo očistimo in operemo, šalotko olupimo. Vse narežemo na tanke trakove, le kumaro na tanke kolobarje.
3Piščančje meso očistimo, narežemo na trakove. V ponvi segrejemo olje in v njem 3 minute pražimo meso. Zmešamo še s preostalo ribjo in sojino omako ter solimo in popramo.
4Meso, zelenjavo in riževe rezance damo k čilijevemu prelivu in dobro zmešamo. Okrasimo z arašidi in koriandrovimi lističi.