Kakijeva panna cotta

Morda vas zanima

- Oglas -

Sladica, ki se je nikoli ne naveličamo, tokrat v jesenski različici.

Sestavine

  • 2 kakija
  • 400 ml sladke smetane
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 4 lističi želatine

Postopek

1Kaki operemo in narežemo na koščke in zmiksamo v pire. Lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Smetani dodamo vaniljeva sladkorja in jo segrejemo do vretja.

2V vročo smetano vmešamo odcejene lističe želatine in na koncu še kaki sobne temperature. Dobro premešamo in z maso napolnimo kozarčke.

3Kozarčke ohladimo na pultu, nato jih pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali še bolje čez noč. Ohlajeno sladico lahko okrasimo s koščki kakija.

Prejšnji članekChia puding s kakijem
Naslednji članekGoriški radič
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -