Krompir v pečici s sirom in panceto

Znam svetuje

Pozdravljeni v kulinaričnem rajskem vrtu, kjer se združujejo sočnost krompirja, kremastost sira in hrustljavost pancete! Naš recept za krompir v pečici s sirom in panceto je prava poslastica, ki bo očarala vaše brbončice.

Sestavine, kot so kakovostni krompirji, edamec sir, kraška panceta in sveža bazilika, se združijo v harmonično jed, ki bo navdušila vaše goste.

Sestavine za krompir v pečici s sirom in panceto

  • 6  krompirjev približno enake velikosti
  • 150 g dag sira – edamca
  • 150 g kraške pancete
  • 200 ml sladke smetane
  • šopek sveže bazilike
  • vejico rožmarina
  • sol
  • poper
  • žlico olja za pekač


Postopek

1Krompir olupimo, posolimo in zarežemo na rezine – ne do konca.

2Sir in panceto narežemo na koščke, baziliko grobo nasekljamo, rožmarin osmukamo.

3Krompir razporedimo na namaščen pekač in med rezine damo košček sira, košček pancete, lahko tudi kakšne druge salame ali domače klobase. 

4V smetano vmešamo baziliko, rožmarin, sol, poper in polijemo po krompirju.

5Pečemo na 250 °C, toliko časa, da krompir postane mehak in se malo zapeče, približno 30 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite