Lahko ga, z veliko skledo solate, ponudimo kot samostojno, ali kot prilogo k mesu, recimo z žara. V vsakem primeru je dober.
Sestavine
- 6 krompirjev približno enake velikosti
- 150 g dag sira – edamca
- 150 g kraške pancete
- 200 ml sladke smetane
- šopek sveže bazilike
- vejico rožmarina
- sol in poper
- žlico olja za pekač
Postopek
1Krompir olupimo, posolimo in zarežemo na rezine – ne do konca.
2Sir in panceto narežemo na koščke, baziliko grobo nasekljamo, rožmarin osmukamo. Krompir razporedimo na namaščen pekač in med rezine damo košček sira, košček pancete, lahko tudi kakšne druge salame ali domače klobase.
3V smetano vmešamo baziliko, rožmarin, sol, poper in polijemo po krompirju.
4Pečemo na 250 °C, toliko časa, da krompir postane mehak in se malo zapeče, približno 30 minut.