Vaniljeva panna cotta

Morda vas zanima

- Oglas -

Klasična italijanska sladica z vaniljo.

Sestavine

  • 400 ml smetane
  • 40 g sladkorja
  • 1 strok vanilje
  • 3 liste želatine

Priprava

1Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in z nožem izluščimo sredico. Smetano, vaniljevo sredico, vaniljev strok in sladkor damo v skledo, ki jo postavimo v vodno kopel, segrejemo in kuhamo na šibkem ognju ne manj kot 10 minut.

2Želatino namočimo v mrzlo vodo. Lonec odstavimo s štedilnika, odstranimo vaniljev strok in iztisnjeno želatino umešamo v smetano. Lonec znova postavimo na štedilnik in na majhnem ognju med mešanjem raztopimo želatino.

3Desertne skodelice oplaknemo z mrzlo vodo. Napolnimo jih s kuhano smetano in postavimo za par ur v hladilnik, da se jed strdi.

4Panakoto postrežemo tako, da jo zvrnemo na desertne krožnike in poljubno okrasimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad