Vloženi jurčki

Morda vas zanima

Ni lepšega pozimi, kot so vloženi jurčki.

Sestavine

  • jurčki
  • kis za vlaganje

Priprava

1Jurčke očistimo in narežemo na poljubno velike koščke. Stresemo jih v slan krop. Ko zavrejo, jih takoj poberemo v cedilo in speremo z mrzlo vodo.

2Zavremo mešanico kisa in vode v razmerju 1:2.  Po želji dodamo sol, celi poper, lovor, šalotko (mi razen šalotke ne damo nič drugega, ker želimo, da okus po gobah dominira.) V vrelo mešanico vsujemo gobe in jih  takoj, ko zavrejo, naložimo skupaj z vrelo mešanico v še vroče kozarce, ki so bili predhodno segreti v pečici na 100° C.

3Kozarce zapremo, pokrijemo z odejo in naj se počasi do naslednjega dne ohladijo. Pomembno pri vlaganju je, da gobic ne natrpamo preveč v kozarec, da lepo plavajo v kisu in da so  mlade in čvrste.

Nasvet

4V primeru, da  jih imamo namen pojesti dokaj hitro, lahko pripravimo blažjo mešanico, na primer 1:3, se pravi 1 dcl kisa za vlaganje im 3 dcl vode.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -