Marmelada iz robidnic z limono

Morda vas zanima

- Oglas -

Črna in slastna je odličen dodatek kruhu, rdečemu mesu, biskvitom, panna coti …

Sestavine

  • 2,75 kg robidnic
  • 1 limona
  • 2,75 kg pogretega sladkorja

Postopek

1Robidnice nežno operemo in damo v posodo. Dodamo sok ene limone ter počasi kuhamo na šibkem ognju, dokler se iz njih ne začne izločati sok.

2Zmes zavremo, potem znižamo temperaturo in kuhamo še 15–20 minut. Dodamo sladkor, ki smo ga prej na hitro pogreli na ponvi. Mešamo, dokler se ne raztopi. Znova zvišamo temperaturo, da marmelada zavre in kuhamo še 4–6 minut, da se zgosti.

3Robidovo marmelado shranimo v sterilizirane, tople kozarce. Dobro jih zapremo, obrnmo na glavo, pokrijmo z odejo in počakamo, da se ohladijo. Shranimo jih v suhem in hladnem prostoru.

Prejšnji članekSok iz robidnic
Naslednji članekPečen krompir s slanino
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -