Domači ajvar

Morda vas zanima

- Oglas -

Da bo zima bolj okusna, je domači ajvar pravi spremljevalec.

Sestavine

  • 4  čebule
  • 3 kg rdeče paprike
  • 3 rdeče ostre feferone (lahko tudi brez njih, če ne želimo pekočega ajvarja)
  • 3 stroke česna
  • 5 dcl gorčice
  • 2,5 dcl kisa za vlaganje
  • 2,5 dcl vode
  • 2,5 dcl oljčnega olja
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli

Priprava

1Papriko dobro operemo pod vodo, odstranimo oziroma očistimo semena, isto naredimo s feferoni. Vse skupaj na drobno zmeljemo. V veliko posodo dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo.

2Ko zmes zavre, jo pustimo, da vre 20 minut – medtem jo stalno mešajmo.

3Z ajvarjem napolnimo očiščene in segrete kozarce za vlaganje in jih dobro zaprimo. Pokrijmo jih z odejo in pustimo, da se ohladijo. Kozarce ajvarja hranimo v hladnem prostoru.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -