Hitra piščančja juha

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko nimate časa za nedeljsko juho, bo hitra piščančja juha tista, ki bo pogrela vaše telo in dušo ter razveselila vaše brbončice. Poleg tega vsi dobro vemo, da piščančja juha pomaga pri premagovanju viroz in prehladov.

Sestavine za 4 osebe

  • 0,9 l vrele vode
  • 2 zdrobljeni kokošji jušni kocki
  • 1 rdeča paprika narezana na kocke
  • 125 g zamrznjene koruze
  • 125 g cvetov brokolija ali narezane blitve
  • 225 g na 1 cm široke trakove zarezan piščančji file
  • 2 žlica srednje suhega šerija
  • 3 žlica narezanega svežega drobnjaka
  • 3 žlica sesekljanega svežega pehtrana
  • sol in poper po okusu

Postopek

1V veliko kozico vlijemo vrelo vodo, dodamo jušne kocke ter na močnem ognju
mešamo, dokler jušna osnova ne zavre.

2Dodamo na trakove narezano papriko in koruzo ter ponovno zavremo.

3Dodamo piščanca, premešamo, zmanjšamo ogenj ter pokrito počasi kuhamo 5 minut.

4Kozico odkrijemo in juho ponovno zavremo, dodamo brokoli ali blitvo.

5Brez pokrova kuhamo še 3 do 4 minute, dokler se ne zmehča.

6Posodo odstavimo z ognja, vmešamo šeri, dodamo pehtran in drobnjak, posolimo in
popopramo po okusu ter postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi