Telečja pečenka z rdečo papriko

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko je ravno prav pečena telečja pečenka z rdečo papriko na mizi, je čas za odlično kosilo. Telečja pečenka je priljubljena jed v mnogih kuhinjah sveta. Bogata je z beljakovinami in železom ter vsebuje še hranilne snovi, kot so vitamin B12, selen in cink. Pomembno je, da telečjo pečenko pečemo dovolj dolgo, da se notranjost meso temeljito speče, hkrati pa ohrani mehkobo in sočnost.

Sestavine za telečjo pečenka z rdečo papriko

  • 600 g teletine (zarebrnice, pleče ali ledvična pečenka)
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica iglic rožmarina
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica rdeče paprike
  • 100 g masti
  • sol
  • poper
  • nekaj vejic rožmarina

Postopek

1Meso očistimo, poberemo z njega loj, solimo, popramo in ga zatem pustimo počivati vsaj 30 minut. V skledici zmešamo sesekljan česen, svež rožmarin, sol, poper in oljčno olje.

2Meso damo v pekač tako, da je zgoraj del s kožico, in s soljo in poprom obložimo vsako stran mesa. Pečenko prelijemo z mešanico česna in timijana in jo temeljito vmasiramo v meso. Po potrebi dodamo še sol in poper. Meso še rahlo posipamo z moko in rdečo papriko. V pekač damo mast, prilijemo 1 dcl vode in ga postavimo v ogreto pečico.

3Pečemo pri 200 stopinjah približno 40 minut. Notranjost mesa bi morala doseči temperaturo 60-65°C, kar lahko preverimo z uporabo termometra za meso. Med pečenjem meso večkrat polijemo z maščobo iz pekača, pri tem pa pazimo, da moka in paprika ostaneta na mesu. Če je potrebno, v pekač prilijemo malo vode. Mesa ne obračamo. Proti koncu za okus lahko dodamo par vejic rožmarina.

4Telečjo pečenko vzamemo iz pekača in jo pustimo počivati 5-10 minut, preden jo narežemo na rezine. Zraven pečenke ponudimo pečen krompir.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -