Telečja pečenka z rdečo papriko

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko je ravno prav pečena telečja pečenka na mizi, je čas za odlično kosilo.

Sestavine

  • 600 g teletine (zarebrnice, pleče ali ledvična pečenka)
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica rdeče paprike
  • 100 g masti
  • sol
  • poper
  • nekaj vejic rožmarina

Postopek

1Meso očistimo, poberemo z njega loj, solimo, popramo in ga zatem pustimo počivati vsaj 30 minut.

2Meso damo v pekač tako, da je zgoraj del s kožico. Meso rahlo posipamo z moko, z rdečo papriko, dodamo mast, prilijemo 1 dcl vode in postavimo v ogreto pečico.

3Pečemo pri 200 stopinjah približno 90 minut. Med pečenjem meso večkrat polijemo z maščobo iz pekača, pri tem pa pazimo, da moka in paprika ostaneta na mesu. Če je potrebno, prilijemo malo vode. Mesa ne obračamo. Proti koncu za okus lahko dodamo par vejic rožmarina.

4Zraven pečenke ponudimo pečen krompir.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi