Brusnična omaka z medom

Morda vas zanima

- Oglas -

Brusnična omaka je priljubljen dodatek mesnim jedem, nepogrešljiva pri divjačini, odlična je v navadnem jogurtu ali skuti in prijetno popestri narezke s siri. Sladkor nadomestimo z medom, lahko pa uporabimo tudi javorjev sirup, ki je naravno sladilo.

Sestavine

  • 350 g očiščenih brusnic
  • 115 g cvetličnega medu
  • 120 ml vode
  • Ščepec soli

Postopek

1Oprane in očiščene brusnice damo v lonec, zalijemo z vodo, dodamo še med in sol.

2Premešamo in na sredne močnem ognju zavremo.

3Stalno mešamo in pustimo vreti 10 minut. Med kuhanjem bodo brusnice popokale in spustile svoj gel. Omaka se bo dokaj hitro zgostila. Med kuhanjem odstranjujemo peno, ki se bo nabirala na vrhu.

4Preizkusimo, če je dovolj gosta tako, da na krožnik kanemo kapljico omake, če ne steče, je gotova.

5Še vročo prelijemo v manjše sterilizirane kozarčke, dobro zapremo in počasi, pokrito ohlajamo.

Nasvet

6Vodo lahko zamenjamo s pomarančnim sokom in dodamo še naribano pomarančno lupinico. Uporabimo neškropljeno pomarančo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -