Brusnična omaka

Znam svetuje

Iščete popolno omako, ki bo dopolnila vašo praznično mizo? Naš recept za brusnično omako je ravno tisto, kar potrebujete! Brusnice, s svojim bogatim in kislim okusom, ponujajo svežo spremembo tradicionalnim omakam in so odličen dodatek k pečenki, puranu ali celo k desertom.

Ne samo, da je ta omaka polna okusa, je tudi enostavna za pripravo in zagotovo bo očarala vse, ki jo bodo poskusili. Preberite naprej in se naučite, kako ustvariti najboljšo brusnično omako, ki bo postala nepogrešljiv del vaših prazničnih obrokov.

Sestavine za brusnično omako

  • 400 g svežih ali zamrznjenih brusnic
  • 200 g sladkorja
  • 240 ml vode
  • lupina in sok ene neškropljene limone
  • ščepec soli
  • Po želji: 1 cimetova palčka ali nekaj klinčkov za dodaten okus

Postopek

1V srednje velikem loncu zavremo vodo in dodamo sladkor. Kuhamo dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.

2Dodamo brusnice (če uporabljamo zamrznjene, jih ni potrebno odtaliti) in zavremo. Zmanjšamo ogenj in pustimo vreti 10-15 minut, dokler brusnice ne počijo.

3Dodamo limonin sok, limonino lupino in ščepec soli. Če želimo, dodamo še cimetovo palčko ali klinčke za dodaten okus.

4Kuhamo na nizki temperaturi še 10 minut, občasno premešamo.

5Odstranimo cimetovo palčko ali klinčke. Omako pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato jo, za vsaj dve uri, prestavimo v hladilnik. Omaka se bo zgostila, ko se bo ohladila.

6Postrežemo hladno kot dodatek k mesu ali sladicam.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite