Slivova pita

Morda vas zanima

- Oglas -

Slivova marmelada se kuha in kuhinja prijetno diši. Slivova pita je odlična, da nagradimo sebe in svoje bližnje. Sladica, ki je hitro pripravljena je narejena po starem, dobrem receptu.

Sestavine

  • 500 g sliv
  • 400 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 200 g zmehčanega masla
  • 1 jajce
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 žlička pecilnega
  • 4 žličke koruznega škroba
  • sok pol limone
  • limonina lupinica
  • sladkor v prahu za posip
  • mandlji v lističih

Postopek

1Prižgemo pečico na 200 stopinj Celzija in medtem, ko se segreva pripravimo pekač ter pito. Pekač velikosti 30 x 20 obložimo s peki papirjem. Če ga nimamo, ga namastimo z maslom.

2V posodo damo moko, 100g sladkorja (polovico) pecilni, sol, cimet, maslo in jajce. Vse skupaj premešamo in le na hitro pregnetemo.

3Slive razkoščičimo in polovičke razrežemo na manjše kose. Posujemo jih s preostankom sladkorja (100g) koruznim škrobom, naribano limonino lupinico in limoninim sokom.

4Testo razpolovimo in razvaljamo v dva enako velika pravokotnika (velikost pekača). En del testa uporabimo za dno, ki ga položimo v pekač in nanj razporedimo slive. Drug del uporabimo, da vse skupaj pokrijmo. Zgornje testo gosto prepikamo z vilicami in pečemo v ogreti pečici 45 minut.

5Dobro ohlajeno pito posujemo s sladkorjem v prahu ter madlji in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi