Slivova pita

Znam svetuje

Slivova marmelada se kuha in kuhinja prijetno diši. Slivova pita je odlična, da nagradimo sebe in svoje bližnje. Sladica, ki je hitro pripravljena je narejena po starem, dobrem receptu.

Sestavine

  • 500 g sliv
  • 400 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 200 g zmehčanega masla
  • 1 jajce
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 žlička pecilnega
  • 4 žličke koruznega škroba
  • sok pol limone
  • limonina lupinica
  • sladkor v prahu za posip
  • mandlji v lističih

Postopek

1Prižgemo pečico na 200 stopinj Celzija. Medtem ko se segreva, pripravimo pekač ter pito. Pekač velikosti 30×20 obložimo s peki papirjem. Če ga nimamo, ga namastimo z maslom.

2V posodo damo moko, pecilni, 100 g sladkorja, sol, cimet, maslo in jajce. Vse skupaj premešamo in le na hitro pregnetemo.

3Slive razkoščičimo in polovičke razrežemo na manjše kose. Posujemo jih s preostankom sladkorja (100g), koruznim škrobom, naribano limonino lupinico in limoninim sokom.

4Testo razpolovimo in razvaljamo v dva enako velika pravokotnika (velikost pekača). En del testa uporabimo za dno, ki ga položimo v pekač in nanj razporedimo slive. Drug del uporabimo, da vse skupaj pokrijmo. Zgornje testo gosto prepikamo z vilicami in pečemo v ogreti pečici 45 minut.

5Dobro ohlajeno pito posujemo s sladkorjem v prahu in madlji ter postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite