Slivova marmelada se kuha in kuhinja prijetno diši. Slivova pita je odlična, da nagradimo sebe in svoje bližnje. Sladica, ki je hitro pripravljena je narejena po starem, dobrem receptu.
Sestavine
- 500 g sliv
- 400 g moke
- 200 g sladkorja
- 200 g zmehčanega masla
- 1 jajce
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlička pecilnega
- 4 žličke koruznega škroba
- sok pol limone
- limonina lupinica
- sladkor v prahu za posip
- mandlji v lističih
Postopek
1Prižgemo pečico na 200 stopinj Celzija. Medtem ko se segreva, pripravimo pekač ter pito. Pekač velikosti 30×20 obložimo s peki papirjem. Če ga nimamo, ga namastimo z maslom.
2V posodo damo moko, pecilni, 100 g sladkorja, sol, cimet, maslo in jajce. Vse skupaj premešamo in le na hitro pregnetemo.
3Slive razkoščičimo in polovičke razrežemo na manjše kose. Posujemo jih s preostankom sladkorja (100g), koruznim škrobom, naribano limonino lupinico in limoninim sokom.
4Testo razpolovimo in razvaljamo v dva enako velika pravokotnika (velikost pekača). En del testa uporabimo za dno, ki ga položimo v pekač in nanj razporedimo slive. Drug del uporabimo, da vse skupaj pokrijmo. Zgornje testo gosto prepikamo z vilicami in pečemo v ogreti pečici 45 minut.
5Dobro ohlajeno pito posujemo s sladkorjem v prahu in madlji ter postrežemo.