Brusnična marmelada

Morda vas zanima

- Oglas -

Brusnice vsebujejo veliko koristnih vitaminov in mineralov, zato marmelade ne kuhamo prav dolgo, da jih ne uničimo. Pri pripravi marmelade je treba skrbno izbrati sadeže – morajo biti rdeče do vijolične barve, na otip elastični in brez vidnih poškodb.

Sestavine

  • 1 kg brusnic
  • 1/2 kg želirnega sladkorja

Postopek

1Brusnice zmeljemo v mešalniku in jim dodamo sladkor. Dobro premešamo in pustimo dve uri, da se sestavini dobro prepojita in sladkor stopi.

2Sadno kašo prelijemo v lonec in ob stalnem mešanju kuhamo 10 minut.

3Manjše kozarčke, skupaj s pokrovčki, steriliziramo v pečici na 100°C in vanje prelijemo še vročo marmelado. Dobro zatisnemo pokrovčke in pokrijemo, da se počasi ohlajajo.

4Marmelado lahko uporabljamo na nešteto načinov: lahko jo dodamo k mesu, saj ni preveč sladka, uporabljamo pri peki slaščic ali pa enostavno namažemo na domač kruh in uživamo.

Nasvet

5Brusnicam lahko dodajamo različne dišave, dobro se povežejo s cimetom, meto, limonami ali pomarančami. Pri tem prilagodimo količino sladkorja.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -