Brusnična marmelada

Morda vas zanima

- Oglas -

Brusnice vsebujejo veliko koristnih vitaminov in mineralov, marmelade ne kuhamo prav dolgo, da jih ne uničimo. Pri pripravi marmelade je treba skrbno izbrati sadeže, morajo biti rdeče do vijolične barve, na otip elastični in brez vidnih poškodb.

Sestavine

  • 1 kg brusnic
  • 1/2 kg želirnega sladkorja

Postopek

1Brusnice zmeljemo v mešalniku in jim dodamo sladkor. Dobro premešamo in pustimo dve uri, da se sestavini dobro prepojita in sladkor stopi.

2Sadno kašo prelijemo v lonec in ob stalnem mešanju kuhamo 10 minut.

3Manjše kozarčke, skupaj s pokrovčki, steriliziramo v pečici na 100°C in vanje prelijemo še vročo marmelado. Dobro zatisnemo pokrovčke in pokrijemo, da se počasi ohlaja.

4Marmelado lahko uporabljamo na nešteto načinov, lahko jo damo k mesu, saj ni preveč sladka, uporabljamo pri peki slaščic ali pa enostavno namažemo na domač kruh in uživamo.

Nasvet

5Brusnicam lahko dodajamo različne dišave, dobro se povežejo s cimetom, meto, limonami ali pomarančami. Pri tem prilagodimo količino sladkorja.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -