Brusnična marmelada

Znam svetuje

V svetu kulinarike, kjer se prepletajo okusi in zdravje, se brusnična marmelada izkaže kot neustavljivo privlačna kombinacija sladkosti in zdravja. Brusnice, majhne rdeče do vijolične zakladnice narave, ne le očarajo s svojim izrazitim okusom, temveč so tudi bogate z dragocenimi vitamini in minerali.

Za dosego popolnega ravnovesja med sladkobo in prehransko vrednostjo pa je ključno upoštevati previden pristop pri pripravi marmelade.

Pri ustvarjanju te sočne poslastice je ključnega pomena skrbno izbrati brusnice, ki naj bodo rdeče do vijolične barve, na otip elastične ter brez vidnih poškodb. Prav ta previdnost omogoča, da ohranimo vse dragocene vitamine in minerale, ki jih brusnice ponujajo, saj marmelade ne kuhamo prav dolgo, da ne bi nenamerno uničili njihove bogate prehranske vrednosti. Tako vsak grižljaj brusnične marmelade postane ne le slasten užitek, temveč tudi prispevek k vašemu dobremu počutju.

S tem receptom boste doživeli okusno raziskovanje, ki združuje harmonijo okusov in zdravega načina življenja.

Sestavine za brusnično marmelado

  • 1 kg brusnic
  • 1/2 kg želirnega sladkorja

Postopek

1Brusnice zmeljemo v mešalniku in jim dodamo sladkor. Dobro premešamo in pustimo dve uri, da se sestavini dobro prepojita in sladkor stopi.

2Sadno kašo prelijemo v lonec in ob stalnem mešanju kuhamo 10 minut.

3Manjše kozarčke, skupaj s pokrovčki, steriliziramo v pečici na 100°C in vanje prelijemo še vročo marmelado. Dobro zatisnemo pokrovčke in pokrijemo, da se počasi ohlajajo.

4Marmelado lahko uporabljamo na nešteto načinov: lahko jo dodamo k mesu, saj ni preveč sladka, uporabljamo pri peki slaščic ali pa enostavno namažemo na domač kruh in uživamo.

Nasvet

Brusnicam lahko dodajamo različne dišave, dobro se povežejo s cimetom, meto, limonami ali pomarančami. Pri tem prilagodimo količino sladkorja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite