Popečene pokrovače s šparglji

Morda vas zanima

Ko se združita morski in gozdni okus.

Sestavine

  • 16 očiščenih špargljev
  • 12 velikih očiščenih pokrovač
  • oljčno olje
  • prgišče lističev svežega majarona ali šetraja
  • 1 limona
  • maslo
  • sol in poper

Priprava

1 Šparglje nekaj minut do mehkega blanširamo v osoljenem kropu in odcedimo. Zatem segrejemo veliko ponev in vanjo kapnemo nekaj oljčnega olja in v njej popečemo šparglje, če je treba v več rundah, saj jih je lahko v ponvi le za eno plast. Solimo in popramo ter popečemo, da so lepo zapečeni z vseh strani. Damo v skledo in čez nastrgamo polovico zelišč. Pokapamo s še malo limoninega soka in pustimo počivat.

2 Segrejemo isto ponev, po eni strani križ kraž zarežemo jedra pokrovač, jih na obeh straneh začinimo s soljo in poprom in jih damo v ponev, kamor smo prej kanili nekaj oljčnega olja. Pečemo jih nekaj minut, da zarumenijo, jih obrnemo, dodamo še preostanek zelišč in pečemo še 1 minuto.

3Med tem ko se pokrovače pečejo, razdelimo šparglje na krožnike. Ponev damo z ognja in dodamo 2 dobri žlici masla in sok pol limone. Ponev stresemo in nato na krožnike poleg špargljev dodamo še pokrovače.

Prejšnji članekSendvič s steakom
Naslednji članekGrahov pire z meto
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -