Ribja juha z obročki

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlična ribja juha.

Sestavine

  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 1 l ribje jušne osnove ali vode
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1/4 žličke provansalskih začimb
  • 1/4 žličke žafranovih nitk
  • 125 g testenin, obročkov
  • sol
  • poper
  • 450 g fileja morskega vraga
  • 18 klapavic
  • 250 g surovih kozic

Postopek

1Čebulo narežemo na kolobarje, česen drobno sesekljamo. Morskega vraga narežemo na kocke, klapavice oščetkamo in očistimo (odprte klapavice zavržemo), kozice pa izluščimo.

2V velikem loncu segrejemo olivno olje. Dodamo čebulo in česen ter na nizkem ognju dušimo 5 minut, da čebula postekleni. Občasno premešamo.

3Dodamo ribjo jušno osnovo, paradižnik skupaj s sokom, začimbe, žafranove nitke in testenine. Začinimo s soljo in poprom. Zavremo, pokrijemo in kuhamo 15 minut.

4Dodamo ribo, školjke in kozice. Lonec pokrijemo in pustimo juho vreti še 10 minut, da se školjke odprejo. Školjke, ki se ne odprejo zavržemo. Juho nalijemo v skodelice ali krožnike in takoj ponudimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -