Popečene pokrovače s šparglji

Znam svetuje

Popečene pokrovače s šparglji, ko se združita morski in gozdni okus.

Sestavine za popečene pokrovače s šparglji

  • 16 očiščenih špargljev
  • 12 velikih očiščenih pokrovač
  • oljčno olje
  • prgišče lističev svežega majarona ali šetraja
  • 1 limona
  • maslo
  • sol in poper

Postopek

1Šparglje nekaj minut do mehkega blanširamo v osoljenem kropu in odcedimo. Zatem segrejemo veliko ponev in vanjo kapnemo nekaj oljčnega olja ter popečemo šparglje.

2Če je potrebno, tudi v več rundah, saj jih je lahko v ponvi le za eno plast. Solimo in popramo ter popečemo, da so lepo zapečeni z vseh strani. Damo v skledo in čez nastrgamo polovico zelišč. Pokapamo s še malo limoninega soka in pustimo počivat.

3Segrejemo isto ponev, po eni strani križkraž zarežemo jedra pokrovač, jih na obeh straneh začinimo s soljo in poprom ter damo v ponev, kamor smo prej kanili nekaj oljčnega olja. Pečemo jih nekaj minut, da zarumenijo, jih obrnemo, dodamo še preostanek zelišč in pečemo še 1 minuto.

4Med tem ko se pokrovače pečejo, razdelimo šparglje na krožnike. Ponev damo z ognja in dodamo 2 dobri žlici masla in sok pol limone. Ponev stresemo in nato na krožnike poleg špargljev dodamo še pokrovače.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite