Pečeni šparglji v hrustljavi skorjici s kuhanim pršutom

Znam svetuje

Pečeni šparglji v hrustljavi skorjici s kuhanim pršutom hrustajo v ustih in to z okusom.

Sestavine za pečene šparglje v hrustljavi skorjici s kuhanim pršutom

  • 10- 12 špargljev
  • zavoj svežega listnatega testa
  • 10-15 rezin kuhanega pršuta
  • 5 žlic olivnega olja
  • pest sezamovih semen

Postopek

1Šparglje operemo, jim odrežemo olesenele konce in jih položimo na peki papir. Na rezine narezan kuhan pršut narežemo na tanke trakove.

2Vsak trak posebej previdno ovijemo okoli špargljev. Listnato testo odvijemo in ga po širini narežemo na trakove. Vsak špargelj previdno ovijemo v trak testa. Priporočamo, da ravno v obratni smeri kot ste navijali pršut.

3V posodico nalijemo malo olivnega olja ter s čopičem namažem šparglje in testo. Po njih posujemo malo sezamovih semen.

4Vse skupaj s peki papirjem položimo v pečico in pečem v ventilacijski pečici na 180 °C od 20 do 30 minut oziroma toliko časa, da dobijo zlato barvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite