Kozice z mangovo pomako

Znam svetuje

Kozice z mangovo pomako so okusna in osvežujoča jed, ki združuje sveže morske sestavine s sladko-kislo eksotiko manga. Ta jed je prava paša za brbončice, saj se mehke in sočne kozice prelivajo v kremasto mangovo omako, ki ponuja ravnotežje med sladkostjo manga in rahlo pikantno noto.

Gre za enostaven recept, ki bo navdušil tako kulinarične navdušence kot tiste, ki iščejo hitro pripravljeno in okusno jed za posebne priložnosti. Kozice z mangovo pomako so odlična izbira za poletne večerje, saj prinašajo svežino in eksotične arome na vašo mizo.

Sestavine za kozice z mangovo pomako

  • 10 velikih, olupljenih in za kuho pripravljenih kozic
  • 3 žlice limoninega soka
  • 1 zrel mango
  • 1 rdeč čili
  • 1/2 čebule
  • 1 žlica olja
  • 1 čajna žlička kurkume
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 1/2 čajne žličke gorčičnih semen
  • sol
  • poper
  • 2 zvrhani žlici moke
  • 1 jajce
  • 1/2 čajne žličke zmletega ingverja
  • 100 g kokosove moke

Postopek

1Kozice operemo, do suhega popivnamo in pokapamo z dvema žlicama limoninega soka. Pokrijemo in shranimo.

2Mango olupimo. Sadno meso odrežemo od koščice in narežemo na kocke. Čili očistimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.

3Segrejemo 1 žlico olja in na njem preprežimo čebulo, da postekleni. Dodamo mango, čili, kurkumo in sladkor ter med mešanjem segrejemo. Prilijemo pomarančni sok in eno žlico limoninega soka, ter počasi kuhamo 5 minut, nato vse skupaj gladko obdelamo. Primešamo gorčična semena, posolimo in popopramo. Pomako kuhamo še 2 minuti.

4Na enem krožniku zmešamo moko in 1/2 žličke soli, na drugem pa razžvrkljamo jajce z ingverjem. Na tretji krožnik stresemo kokosovo moko. Kozice povaljamo po moki, potegnemo skozi jajce in jih nato povaljamo še po kokosovi moki.

5V manjši posodi segrejemo toliko olja, da sega 3 cm visoko. Dovolj vroče je, ko se po ročaju lesene kuhalnice, ki ga potopimo vanj, dvigajo majhni mehurčki.

6Kozice v vročem olju zlato rjavo ocvremo, nato jih na papirnatah brisačkah odcedimo.

7Vse skupaj postrežemo na toplih krožnikih, ter dodamo rezine limone.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite