Orada v pečici s krompirjem

Znam svetuje

Orada v pečici s krompirjem je jed za posebno priložnost ali, ko želite razvajati svoje brbončice z okusno ribjo pojedino. Ta jed združuje nežnost orade s hrustljavim krompirjem in osvežujočim vonjem limone.

Orada je dober vir beljakovin, omega-3 maščobnih kislin, vitaminov B skupine in mineralov, kot so fosfor in selen. Te hranilne snovi prispevajo k splošnemu zdravju srca, možganov in kosti.

Sestavine za orado v pečici s krompirjem

  • 1 orada (približno 1,5 kg), očiščena in odstranjene luske
  • 4 večji krompirji, olupljeni in narezani na tanke rezine
  • 2 limoni, narezani na tanke kolute
  • 4 vejice svežega rožmarina
  • 4 stroki česna, nasekljani
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1Začnite s pripravo orade. Prerežite trebuh orade in odstranite notranjost. Dobro jo operite in osušite s papirnato brisačo. Na koži ribe naredite nekaj zareze, da se bo bolje prepojila s soljo, poprom in oljčnim oljem. Potem orado solite in poprate tako zunaj kot znotraj.

2V veliki skledi zmešajte narezane krompirje, česen, sveže vejice rožmarina in limonine krhlje. Dodajte 2 žlici oljčnega olja ter solite in poprate po okusu. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno prepojijo z oljem in začimbami.

3Na namaščen pekač položite narezane krompirje, česen in limone, da tvorijo osnovo za orado. Postavite orado na vrh krompirja. Preostalo žlico oljčnega olja prelijte po oradi.

4Pečico segrejte na 200°C.

5Pekač s pripravljeno orado in krompirjem postavite v ogreto pečico in pecite približno 30-40 minut, odvisno od velikosti ribe. Orada je pečena, ko se meso z lahkoto loči od kosti.

6Med peko lahko orado večkrat premažete z lastnimi sokovi iz pekača, da ostane sočna in okusna.

7Ko je orada pečena, postrezite jo skupaj s hrustljavim krompirjem, česnom in pečenimi limonami. Po želji lahko jed okrasite s svežim rožmarinom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite