Špargljeva juha

Znam svetuje

Špargljeva juha je ne samo okusna, temveč tudi pravo zdravilno čudo, saj šparglji nudijo številne koristi za naše zdravje. Ta nežna zelenjavna stebelca, ki jih gojimo ali nabiramo v gozdovih, so bogat vir hranil, ki blagodejno vplivajo na naše telo.

Šparglji so naravni vir antioksidantov, ki pomagajo zaščititi celice pred poškodbami prostih radikalov. Poleg tega vsebujejo veliko vlaknin, ki podpirajo zdrav prebavni sistem, ter so bogat vir vitaminov, kot so A, C, E in K, ki krepijo naš imunski sistem in pospešujejo celjenje. Šparglji so tudi odličen vir folne kisline, ki igra ključno vlogo pri tvorbi novih celic in preprečuje nepravilnosti v razvoju ploda pri nosečnicah.

Ta recept za špargljevo juho prinaša svežino pomladi neposredno na vaš krožnik. Z njo ne le okušamo čar gozdnih špargljev, temveč tudi črpamo zdravilne moči narave. Juho pripravimo z nežno kombinacijo začimb, krompirja in čebule, ki poudari okus špargljev.

Sestavine za špargljevo juho

  • šop špargljev
  • 1/2 čebule
  • 3 krompirji
  • žlička vegete
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • sesekljan peteršilj
  • origano
  • bazilika

Postopek

1Na olju prepražimo čebulo, nato dodamo narezane šparglje, samo mehak del ( polovico jih pustimo celih in jih skuhamo posebej) in narezane krompirje na kocke. Vse 5 minut podušimo, solimo in nato zalijemo z vodo.

2Dodamo ščep bazilike, origana in ko je krompir kuhan, zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo vegeto in poper ter kuhane šparglje.

3Pred serviranjem po vrhu potresemo sesekljan peteršilj.

Nasvet

Špargljeva juha je za nekatere še boljša, če dajo notri žlico kisle smetane.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite