Špargljeva juha je lahko pripravljena na različne načine, tokrat z začimbami, krompirjem in čebulo. Podajmo se v gozd in naberimo sveže šparglje, ki jih podarja pomlad. Očistili si bomo telo, ga poživili in dobili najboljše, kar ponuja narava.
Sestavine
- šop špargljev
- 1/2 čebule
- 3 krompirji
- žlička vegete
- sol
- poper
- oljčno olje
- sesekljan peteršilj
- origano
- bazilika
Postopek
1Na olju prepražimo čebulo, nato dodamo narezane šparglje, samo mehak del ( polovico jih pustimo celih in jih skuhamo posebej) in narezane krompirje na kocke. Vse 5 minut podušimo, solimo in nato zalijemo z vodo.
2Dodamo ščep bazilike, origana in ko je krompir kuhan, zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo vegeto in poper ter kuhane šparglje.
3Pred serviranjem po vrhu potresemo sesekljan peteršilj.
Nasvet
1Špargljeva juha je za nekatere še boljša, če dajo notri žlico kisle smetane.