Polnjene paprike

Znam svetuje

Poletna jed, ki je enostavna za pripravo in jo imamo vsi radi.

Sestavine

  • 12 paprik – vrsta babura

Nadev

  • 1 kg mešanega mletega mesa
  • 100 g riža
  • 2 večji čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • svež peteršilj
  • sol in poper
  • oljčno olje

Omaka

  • 1 večja čebula
  • 1 strok česna
  • 2 konzervi pelatov (500 g)
  • 1 liter juhe
  • 1 žlica sladke paprike
  • čili po okusu
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • majaron in bazilika

Postopek

1V večjem loncu, v katerem bomo kuhali paprike, segrejemo malo oljčnega olja. Vse tri čebule drobno nasekljamo, damo v lonec, solimo in popražimo, da se razpustijo. Dodamo drobno nasekljan česen in popražimo toliko, da česen zadiši.

2Približno dve tretjini čebule vzamemo iz lonca in prestavimo v posodo. Pelate zmiksamo s paličnim mešalnikom in jih prelijemo v lonec k preostali čebuli. Dodamo še sladko papriko in čili v prahu (po okusu), solimo, popramo in dodamo začimbe. Omako premešamo, 5 minut še kuhamo in lonec odstavimo.

3Čebuli, ki smo jo odvzeli, dodamo riž, jajce, meso, nasekljan peteršilj, sol in poper. Dobro premešamo, najbolje kar z rokami.

4Paprikam pri peclju izrežemo pokrovčke, odstranimo jim semena in jih operemo. Napolnimo jih z maso, ki naj ne sega čisto do vrha, saj vsebina malo naraste. Zapremo s pokrovčki in tesno drugo zraven druge, zložimo v lonec s paradižnikovo omako (lahko v 2 nadstropji).

5Paprike zalijemo z juho, po potrebi je damo več, saj morajo biti paprike v celoti pokrite. Če nam je ostalo kaj mase, oblikujemo kroglice in jih dodamo v lonec. Kuhamo približno eno uro in postrežemo s pire krompirjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite