Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo

Morda vas zanima

- Oglas -

Rahli in okusni zdrobovi žličniki oziroma gresovi knedlčki v goveji juhi vam bodo po tem receptu vedno uspeli. Iz teh količin dobimo približno 10 knedlčkov.

Sestavine

  • 1 jajce
  • pšenični zdrob – gres
  • maslo (približno 15 g)

Postopek

1Maslo stopimo in pazimo, da ne bo vroče. Na kuhinjsko tehnico damo skledico in tehnico resetiramo. V skledico razbijemo jajce in ga stehtamo.

2K jajcu damo stopljeno maslo in ga z vilicami nekoliko stepemo. V stepeno jajce damo enako količino zdroba, kot je tehtalo naše jajce. Z vilicami dobro premešamo, pokrijemo in damo v hladilnik za 20 minut, da se zdrob napije in masa nekoliko strdi.

3Juho zavremo in z dvema žličkama iz mase oblikujemo knedlčke, ki jih dajemo v juho. Ko porabimo vso maso, juho pokrijemo in ob vretju kuhamo 10 minut.

Nasvet

4Knedlčke oblikujemo z majhnimi žličkami zato, ker precej narastejo. Tudi če maslo izpustimo, ne bo nič narobe, knedlčki bodo vseeno uspeli, le okus je z maslom nekoliko boljši.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -