Piščančji zrezki v naravni omaki z gobami so enostavna in okusna jed, ki združuje nežnost piščanca s polnim okusom gob. Mi smo v tem receptu uporabili šampinjone, ki jih lahko zamenjate s katero koli vrsto gob. Zrezki bodo odlični z jurčki, golobicami ali lisičkami.
Ne samo, da je ta jed odlična za posebne priložnosti, temveč tudi za vsak dan, ko želite malo razvajati sebe in svoje najdražje. Postopek je zelo enostaven, rezultat pa izjemen.
Sestavine za piščančje zrezke v naravni omaki z gobami
- 4 piščančji zrezki (piščančje prsi)
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 200 g svežih šampinjonov, nasekljanih
- 250 ml piščančje jušne osnove
- 1 čebula, drobno nasekljana
- 2 stroka česna, nasekljana
- sol in sveže mlet črni poper po okusu
Postopek
1 Piščančje zrezke operite, osušite s papirnato brisačo in začinite s soljo ter sveže mletim črnim poprom.
2 V veliki ponvi segrejte oljčno olje in maslo na srednje močnem ognju. Piščančje zrezke pecite na obeh straneh, dokler niso lepo zlato rjavi. Ko so pečeni, jih prestavite iz ponve.
3 V isto ponev dodajte nasekljano čebulo in jo pražite približno pet minut. Dodajte nasekljan česen in pražite še nekaj sekund, da česen zadiši. Dodajte narezane šampinjone in kuhajte, dokler ne spustijo svoje tekočine in se rahlo zlato rjavo obarvajo.
4 V ponev z gobami dodajte piščančjo jušno osnovo. Premešajte in kuhajte 3 minute.
5 Vrnite piščančje zrezke v ponev z omako, da se dobro prepojijo z okusi. Kuhajte še nekaj minut, da se piščančji zrezki segrejejo.
6 Postrezite piščančje zrezke v naravni omaki z gobami na krožnike. Lahko jih postrežete s kuhanim krompirjem, rižem ali testeninami.
Uživajte v okusni jedi piščančjih zrezkov v naravni omaki z gobami!