Ocvrte dežnikarice s pršutom in tatarsko omako

Znam svetuje

Če želimo popestriti klasične pohane marele, jih postrežemo s pršutom in tatarsko omako.

Sestavine

Tatarska omaka

  • 150 ml majoneze
  • 1/2 žlice belega vina
  • 1/2 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 2 fileja slanih inčunov
  • 2 kisli kumarici
  • 1 velika žlica kaper v slanici
  • 100 ml kisle smetane
  • 1 žička sveže nasekljanega peteršilja in koprca
  • ščepec soli in popra

Ocvrte dežnikarice

  • 4 klobuki orjaških dežnikaric
  • 3 jajca
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke popra
  • 80 g drobtinic
  • olje za cvrtje
  • 100 g tanko narezanega pršuta

Postopek

1Najprej pripravimo tatarsko omako. Šalotko, česen in kapre drobno nasekljamo. Drobno narežemo kumarice in inčune. Sestavinam dodamo majonezo in dobro zmešamo z žlico. Dodamo pol žličke belega vina (izboljša okus) in kislo smetano. Dobro (vendar nežno) premešamo in čisto na koncu dodamo še nasekljan peteršilj in koper. Tatarsko omako postavimo v hladilnik in ocvremo marele.

2Marelam najprej odstranimo bet, jih očistimo in obrišemo z vlažno krpo. Če imamo velike klobuke, jih narežemo na polovice ali četrtine.

3V skledi razžvrkljamo jajca s soljo in poprom. Na večji krožnik natresemo drobtinice. V široki ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170°C.

4Dežnike najprej temeljito namočimo v jajčno mešanico, povaljamo v drobtinicah in položimo v segreto olje. Cvremo približno 4 minute na stran, dokler se ne obarvajo zlato-rjavo. Ocvrte odlagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

5Na krožnik postavimo ocvrte marele, čez položimo rezino pršuta in takoj postrežemo s tatarsko omako.

6Ker so marele težko prebavljive, jih ne jemo za večerjo, zraven pa pijemo brezalkoholne pijače, najbolje vodo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite