Boršč z mesom

Morda vas zanima

- Oglas -

Boršč je kmečka, gosta juha, znana v ruski, ukrajinski in poljski kuhinji, ki jo lahko skuhamo z mesom ali brez njega. Na koncu kuhanja je skorajda nujna še žlica kisle smetane.

Sestavine

  • 800 g mesa (govedine ali svinjine, lahko tudi s kostmi)
  • 3 krompirje
  • 2 srednje veliki rdeči pesi
  • 3 manjše čebule
  • 5 strokov česna
  • 2 korenčka
  • 1 dl paradižnikove mezge
  • 3 paradižnike
  • po eno manjšo zeleno in rdečo papriko
  • 1 manjšo glavo belega zelja
  • sesekljan peteršilj
  • 1 žlico sesekljanega koprca
  • 2 lovorjeva lista
  • sol in poper
  • po želji 2 žlici olja ali mast

Postopek

1Meso zrežemo na večje kose, ga damo v globoko posodo, prelijemo s hladno vodo in začnemo kuhati. Po eni uri kuhanja dodamo na kocke zrezan krompir. Ko je krompir skoraj povsem kuhan, dodamo še drobno narezano zelje in kuhamo še okoli 10 minut.

2Tačas v ponvi segrejemo maščobo in dodamo naribano ali na majhne kocke narezano rdečo peso. Na zmernem ognju jo dušimo okoli deset minut, dodamo pa malo kisa ali limoninega soka, tako bo pesa obdržala barvo.

3V drugi ponvi na razgreti maščobi prepražimo drobno sesekljano čebulo in nariban korenček. Ko čebula porjavi, dodamo paradižnikovo mezgo, narezane paradižnike, na drobne kocke zrezano papriko in lovorjev list. Vse skupaj dušimo približno 10 minut.

4Potem dušeno peso, čebulo in korenček dodamo mesni juhi, solimo in popramo ter dodamo še drobno sesekljan česen in peteršilj. Dobro premešamo in kuhamo še tri minute, nakar ogenj ugasnemo in pustimo, da boršč pokrit stoji še nekaj minut.

5Jed postrežemo v globokih krožnikih, dodamo na vsak krožnik še žlico kisle smetane in potresemo s peteršiljem in koprcem.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -